Гласникова ауторка Маја Херман Секулић недавно се вратила са светске турнеје, током које јој је додељено чак седам престижних међународних признања, које је добила кao амбасадор наше културе у Румунији, Индији, Италији и у Турској.

Најпре су јој на фестивалу „Одисеј“, који је у румунском граду Крајови организовала фондација „Мунир Мезјед“, додељена три признања за допринос светској поезији, књижевности, култури и хуманости. Потом је на светском конгресу песника на југоистоку Индије, у Одиши, добила признање за своју поезију, док је на међународној конференцији о светској књижевности у Панџабу добила двоструко признање – као „Маестро метафоре и креативног импулса“ за допринос светској поезији и почасну титулу Иконе светске поезије. А затим је, на великој свечаности у Библиотеци римског Сената, примила међународну књижевну награду – Premio mondiale „Tulliola Renato Filippelli“, која се први пут додељује у Италији најбољим страним песницима.

Своју турнеју Маја Херман Секулић завршила је у Истанбулу, где је почетком новембра, као почасни гост Удружења аутора Турске, учествовала на сајму књига и добила признање за свој „непроцењиви допринос поезији и култури Србије, Турске и света“.  

Маја Херман Секулић је у Гласнику објавила неколико вредних издања, попут MA BELLE. Прва америчка дама Србије, затим књиге ДИГИТАЛНА ГАЛАКСИЈА и СКИЦЕ ЗА ПОРТРЕТЕ, објављене у саиздаваштву са Заводом за уџбенике, а недавно су се појавила и два нова наслова ове реномиране књижевнице - КРАЉ СВИЛЕ и ПРОЗОР У ЖАДУ.