Поводом почетка нове школске године, Службени гласник је обрадовао ђаке прваке две основне школе из Куршумлије и Сврљига поклон-пакетићима, како би им улепшао полазак у школу. Поклони су уручени основцима у школама „Добрила Стамболић“ и „Дринка Павловић“.

Гласник је за ђаке припремио књиге „Чудесни подвизи Азбучка Првог у тридесет слова“, аутора Дејана Алексића, као и посебно дизајниране блокове за цртање, распоред часова, лењире и још по нешто од школског прибора, са мотивишућом поруком „Ја сам ђак, поносни првак“.

„Сви пословни успеси немају никаквог смисла, ако се то не врати народу. Стога, Службени гласник негује традицију улагања своје добити у културу, али и конкретне помоћи заједници. Претходних година смо деци са Косова и Метохије, из поплављених општина, као и студентским домовима у јеку пандемије корона вируса спремили поклоне у виду књига и школског прибора, а ове године за неке од најсиромашнијих општина – Сврљиг и Куршумлију. Надам се да смо обрадовали прваке и да су њихови родитељи осетили да мислимо на њих“, изјавила је директорка Службеног гласника, Јелена Триван.

Подсећања ради, сви прваци су претходно на поклон добили бојанку „Ја волим Србију“, коју је штампао Службени гласник, а која је на иницијативу председника Србије Александра Вучића обезбеђена бесплатно за све ђаке. Захваљујући бојанци, деца ће бити у прилици да науче о историјским симболима своје земље кроз значајне личности попут Стефана Немање, Пупина, Тесле, као и кроз симболе савремене Србије.