Минисајам српске књиге одржан је недавно у Темишвару, у оквиру традиционалне манифестације „Дани српске културе“, где је публици представљен богат књижевни, ликовни, позоришни и филмски програм. Овом приликом, Службени гласник, као један од наших највећих издавача, обезбедио је књиге за Српску читаоницу у Темишвару и Српску гимназију „Доситеј Обрадовић“.

Представници Савеза Срба у Румунији, организатора поменуте манифестације, захвалили су директорки ЈП Службени гласник, Јелени Триван, на подршци сајму у својству почасног госта и партнера који континуирано помаже српској заједници у Темишвару. 

Тим поводом, директока Гласника поручила је: „Као издавач, на себе преузимамо не само обавезу штампања и издавања значајних књига, већ и мисију културног опстанка Срба и чувања наше традиције како у земљи, тако и у дијаспори. Када се Србија борила против учлањења Косова у Унеско, штампали смо мапе свих уништених манастира и послали свим амбасадорима земаља чланица те организације. Такође, помогли смо обнављање и опремање библиотеке у Пакрацу, највеће књижевне ризнице Срба у Хрватској, након што је спаљена у Другом светском рату, као и у сукобима деведесетих година. Сада је наша издавачка кућа одлучила да континуираним акцијама подржи српску заједницу у Темишвару којој недостаје књига на матерњем језику и на тај начин им поручи да смо уз њих“.

Подршка српским институцијама у Темишвару само је један од примера непрестаног улагања Службеног гласника у културу и очување културног наслеђа Срба, закључила је Триван.