Два Гласникова вредна издања награђена су признањима актуелног фестивала ФесК хуманистика, култура, уметност „Пази шта читаш“

Kњига ПОДАЦИ ЗА ИСТОРИЈУ СРПСКЕ ЦРКВЕ И НАРОДА Из путничких записника Ивана Степановича Јастребова је награђена у категорији „књига која има трајну вредност или остварује важан научни допринос", док је у категорији „за вредно репринт издање старе књиге која има обележја непролазне вредности" награду добило фототипско издање ГОРИЧКИ ЗБОРНИК.

Фестивал је отворен управо свечаном доделом награда у четвртак 1. октобра, а признања је у име Гласника примио један од Гласникових уредника, који је уредио и књигу ПОДАЦИ ЗА ИСТОРИЈУ СРПСКЕ ЦРКВЕ И НАРОДА – Борисав Челиковић.

Пети фестивал ФесК „Пази шта читаш“ окупља више од 50 издавача хуманистике, културе и уметности, а биће одржан од 1. до 4. октобра на отвореном платоу на Теразијама 34 у Београду, у организацији издавачке куће ХЕРАеду из Београда. Концепт фестивала је увек исти – усмерен ка истицању значаја издаваштва у националној култури Србије и глобалних трендова мултидисциплинарног приступа овим областима.