Гласниковом издаваштву је на минулом, 54. сајму књига и графике у Нишу додељено ново признање - књига ЛЕЧЕЊЕ ДУХОВНИХ БОЛЕСТИ Жан-Клода Ларшеа добила је награду „Иницијал“ за дело које спаја садашњост и будућност.

Сајам књига у Нишу одржан је од 22. до 29. новембра у спортској хали „Чаир", а жири који је одлучивао о наградама чинили су књижевник из Трстеника Верољуб Вукашиновић, новинар Миљана Николић и књижевни критичар и професор књижевности из Ниша Марија Николић.

У образложењу жирија наведено је да је познати француски филозоф и православни теолог у овом делу спојио „светоотачко учење са савременом медицином”. Књига ЛЕЧЕЊЕ ДУХОВНИХ БОЛЕСТИ - Увод у аскетску традицију Православне цркве  Жан-Клода Ларшеа објављена је недавно у издању Међународно центра за црквене студије и Гласника. Реч је о новом делу аутора књиге Патријарх српски Павле, светитељ наших дана, која је прошле године објављена такође у издању Гласника, а у којој Ларше попут истинског духовног пастира открива тајну како се лечи и оздрављује уз помоћ вере.

Књига је објављена је у Гласниковој Филозофско-теолошкој едицији, а уредник издања је проф. др Славиша Орловић.