На Међународном сајму књига у Београду, у понедељак 24. октобра у сали „Иво Андрић“ представљена су антологијска издања Службеног Гласника: едиција „Прозна дела српских научника“, „Сабрана дела Франца Кафке“ и „ Дела Станислава Кракова“.

О датим издањима су говорили Јелена Триван, директорка Службеног Гласника, Петар Арбутина, директор Гласниковог сектора за издавање књига, Јовица Аћин, приређивач и преводилац и Гојко Тешић, приређивач и уредник Службеног Гласника.

Ово је била лепа прилика да се људи подсете да су неки од наших највећих научника попут Михајла Пупина, Михајла Петровића Аласа и Милутина Миланковића, поред запаженог ангажмана у својим датим научним областима, били и врхунски прозни писци.

Када је реч о Сабраним делима Франца Кафке, ово издање је најкомплетније до сада објављено на српском језику и обухвата све Кафкине рукописе који су преживели. Књиге садрже и све илустрације које је Кафка насликао за живота, укључујући и оне тек откривене.

Такође, коначно су и дела Станислава Кракова доживела нови живот, након дугог периода скрајнутости изазваног идеолошком неподобношћу у условима послератне власти.

„У једном дану на истој промоцији, представљамо три огромне и капиталне едиције сабраних дела, што говори о ширини и квалитету нашег издавачког подухвата“, изјавила је директорка Службеног Гласника, Јелена Триван.