На Гласников конкурс за најбољу кратку причу за студенте стигло је 288 прича које су задовољавале услове конкурса. Шесточлани жири Гласникових уредника, у саставу Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Маја Живковић, мр Весна Смиљанић Рангелов, Татјана Чомић и др Владимир Рогановић, одлучио је да прве три награде додели причама са насловом:

  1. Као код куће Милице Тркље
  2. Нема више великих писаца Лазара Павловића
  3. Епитаф о епитафу Иване Јањић

Жири је за објављивање у зборнику изабрао такође и следеће приче: (Не)Пажња Алексе Ђукановића, Туђи Александре Јовановић, Могадох и шутат Анђеле Тимотијевић, Виногради Бојана Тасића, Пут Димитрија Коњевића, Вечера (не)сретних људи Јоване Димкић, Компас Јоване Николић, Жена професора Катарине Балетић, То си ти Милице Петровић, Од аларма до аларма Николе Живадиновића, Оптичка илузија вида Тијане Катић и Како смо закључали деду, отерали комшију и купили маске Жике Петаковића.

На основу неколико читања и сужавања избора најуспешнијих прича, жири има јединствен став да је бар још десет прича могло да уђе у овај избор, као да је значајна већина пристиглих прича задовољавала критеријуме тематске оригиналности, поетичке провокативности и ауторске инвентивности. Зато успешност овог конкурса не одређује само број пристиглих прича, фокусираност аутора на другачије садржаје и креативне изразе у време пандемије већ и професионална одговорност издавача, који на овај начин ствара простор и могућности за младе писце.

Жири честита добитницима и свим учесницима охрабрујући их да и следеће године учествују на овом конкурсу.