На данашњем састанку у просторијама Министарства туризма и омладине договорено је потписивање кровног споразума између ЈП Службени гласник и Министарства туризма и омладине. О модалитетима будуће сарадње разговарали су директор Службеног гласника Младен Шарчевић и министар Хусеин Мемић.

„Данашњи разговор је протекао у доброј атмосфери, те нас очекује потписивање кровног споразума са Министарством туризма и омладине. Једна од централних тема разговора тицала се унапређења образовања о туризму, нарочито у југозападној Србији, која има велики потенцијал за развој ове привредне гране. Могу да најавим да нас очекује партнерски однос при изради различитих промотивних материјала, а посебно нових сувенира, који би на најбољи начин презентовали дух и културу Србије“, изјавио је директор Службеног гласника Младен Шарчевић.

Поменути сувенири моћи ће да се купе у продајној мрежи књижара Службеног гласника широм целе Србије, а реч је о примерцима значајне уметничке вредности и квалитетне израде.

Прва промоција сувенира, који ће бити израђени у сарадњи са Факултетом примењених уметности и Музејом савремене уметности, очекује се већ у наредном периоду у књижари „Геца Кон“. Кроз туристичке организације у Србији, сувенири ће бити у понуди за све посетиоце наше земље.

Подсећамо, Службени гласник је већ потписао сличан уговор са два ресорна министарства – с Министарством науке, технолошког развоја и иновација и Министарством за европске интеграције.