Миловану Данојлићу је у петак, 7. јуна, уручена Награда „Григорије Божовић“ за 2018. за Писма без адресе I–III на свечаности одржаној у Дому културе ,,Стари Колашин“ у Зубином Потоку. Награда се састоји из новчаног дела, повеље и плакете са ликом Григорија Божовића.

Жири за доделу књижевне награде, у саставу: проф. др Драгиша Бојовић, Андријана Живановић и др Милета Аћимовић Ивков (председник жирија), на састанку одржаном 13. маја у Београду, донео је одлуку да се Награда „Григорије Божовић“ додели Миловану Данојлићу за „дубок, проничући и истинољубив поглед у време; његове драматичне и трагичне мене и прилике на нашем тлу“. У образложењу жирија се, између осталог, истиче да је „разумевајући књижевни посао као неку врсту искушавања интелектуалне и моралне храбрости, Данојлић у овој тротомној књизи настојао да у форми кратког огледа изабрани предмет аналитички продуби до његове скривене суштине, како би посредно успоставио и ширу представу његовог постојања и значења, и тако овим књигама обезбедио вредност целовитости“, као и то да ова Данојлићева књига представља „својеврсни бревијар слободе духа, независности мисли и става, лепоте говора, моралне постојаности, завичајне присности и родољубиве одлучности – оних вредности којима је увек време и које никада не престају“.

Ова награда је уједно и ново признање за Гласниково издаваштво, чије су књиге и аутори у минулих неколико година награђени бројним угледним наградама у области културе и издаваштва.