Гласник се од 15. новембра прикључио програму града Београда за подршку пензионерима, који ће убудуће уз тзв. сениор картицу моћи да купују и Гласникова издања уз 25% попуста. Сениор картице су специјалне персонализоване картице, с којима пензионери могу да остваре попусте приликом куповине производа и плаћања услуга на одређеним местима.

У Клубу – књижари – галерији Гласник тим поводом организовано је дружење с нашим најстаријим суграђанима. У пријатној атмосфери пензионерима су се обратили градски менаџер Горан Весић, директорка Службеног гласника др Јелена Триван, градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић, као и наш признати књижевник Милован Витезовић, чија је књига Чарапе краља Петра овом приликом такође представљена.

Јелена Триван је нагласила да наши људи воле да читају, а да су пензионери онај део становништва који посебно негује навику читања, одлазака у позориште и упражњавања других културних активности.

„Мислим да је Гласник тренутно фирма која је дала највећи попуст на своје производе, па стога позивам и друге да се такмиче с нама и да дају још већи попуст пензионерима“, казала је она.

На крају дружења, присутним пензионерима обратио се и Милован Витезовић, укратко се осврнувши на своје дело, а посебно на књигу Чарапе краља Петра, чија се екранизација припрема, а коју је Гласник објавио у неколико двојезичних варијаната (српско-енглеско, српско-руско, српско-француско и српско-италијанско издање). Витезовић је потом потписао бројне примерке ове књиге које је Гласник поклонио присутним гостима.