Збирка "Широм отворених очију" садржи бриљантне ликовне студије првобитно објављене у престижним часописима попут – "Modern Painters" и "London Review of Books".

Збирка есеја "Широм отворених очију" британског писца Џулијана Барнса у издању Службеног гласника испраћена је више него позитивним критикама јавности, а посебна похвала за Службени гласник стигла је и од самог аутора који ужива велики светски углед и чије су књиге преведене на више од 30 језика.

Међутим, оно што је необично поводом овог издања јесте да се аутор лично обратио Службеном гласнику како би се захвалио за посебно квалитетно издање његовог дела и дизајн Службеног гласника. Ово заиста представља редак случај, нарочито када је реч о аутору чија се издања објављују широм света, да се обрати једном издавачу похвалом на рачун издања, што само говори о престижности тима преводилаца, дизајнера и уредника који раде за Службени гласник.

Збирка "Широм отворених очију" садржи бриљантне ликовне студије првобитно објављене у престижним часописима попут – "Modern Painters" и "London Review of Books". У књизи се налазе динамични, а понегде и духовити есеји о великим сликарима као што су Жерико, Сезан, Дега, Брак и други – све то пропраћено врхунским репродукцијама познатих слика.