У оквиру Гласниковог Центра за едукацију, у периоду од 26. фебруара до 3. марта 2018. организована је нова ОСНОВНА ОБУКА ЗА ПОСРЕДНИКЕ – МЕДИЈАТОРЕ, у оквиру које полазници стичу потребно знање, вештине и лиценцу која им омогућава да као професионалци буду ангажовани у решавању спорова у сопственој радној средини и по позиву код других привредних субјеката.

Предавачи су били:

-        Љубица Милутиновић, судија Врховног касационог суда и аутор више приручника из области медијације
-        Вера Деспотовић, породични психотератеут и специјалиста медијације
-        Гордана Михајловић, адвокат, медијатор са вишегодишњим искуством у медијацији

Програм је намењен најширој циљној групи професионалаца различитих занимања али се посебно могу издвојити: правници, адвокати, социјални радници, психолози,  запослени у социјалној заштити, здравству, локалној самоуправи, у јавном, приватном  и невладином сектору, представницима синдиката и остали заинтересовани. Вештине које се развијају овим програмом широко су применљиве у раду са готово свим групама и појединцима у међусобним конфликтима.

Основном обуком за посредника полазници стичу потребно знање, вештине и лиценцу која им омогућава да као професионалци  буду ангажовани у решавању спорова у сопственој радној средини и по позиву код других привредних субјеката.