БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ИЗАЗОВИ XXI ВЕКА

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)ДЕМОКРАТИЈА
ДЕМОКРАТИЈА
Епизодна мистерија
Мијат Дамјановић
саиздаваштво са Универзитетом Мегатренд, прво издање, 2011, 15 х 23 цм, 440 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0939-2
1.210,00 РСД
908,00 РСД

Књига Мијата Дамјановића ДемократијаЕпизодна мистерија представља ауторово свеобухватно разматрање савремене демократије као политичког облика у свим њеним димензијама, њеној амбивалентној природи, узлетима и падовима, искушењима и противречностима, разматрајући њене бројне предности као политичког облика, али и не тако мала ограничења. Аутор пише о бројним препрекама у њеној реализацији, излажући своје критичке судове о природи, смислу и дилемама савремене демократије на нов, свеобухватан начин изван идеолошких ограда, предрасуда и стереотипа и некритичког глорификовања, или пак, негирања.

Књига се састоји из петнаест поглавља посвећених различитим аспектима савремене демократије, а на крају је опремљена индексом имена и индексом појмова, као и релевантним Интернет адресама.

На трезвен, промишљен и критички начин судећи о њеним менама и противречностима, како у националним оквирима, тако и глобалним перспективама, аутор нам нуди једну целовиту слику савремене демократије. Тако аутор промишља њене најзначајније аспекте, разматрајући савремене дискурсе демократије, место и улогу државе, политичких странака, друштвеног капитала, цивилног друштва, јавне, управе и медија у њеном обликовању и преобликовању. Посебно поглавље је посвећено расправи о глобализацији, као и актуелним међународним политичким и економским иницијативама, форумима, самитима, владиним и невладиним организацијама и удружењима. Рукопис је богато емпиријски заснован и теоријски утемељен.

 

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС