БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић, Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција НАЧЕЛА ПОЛИТИКЕ

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш


Дела из области политичке филозофије, политичке социологије и емпиријске политичке науке. Едиција је посвећена првенствено оним делима домаћих и страних аутора која одражавају и реафирмишу чврсту везу између нормативних принципа и политичког деловања и обнављају покидане везе између нормативне и емпиријске политичке науке.


САВРЕМЕНА СОЦИОЛОШКА ТЕОРИЈА И ЊЕНИ КЛАСИЧНИ КОРЕНИ
САВРЕМЕНА СОЦИОЛОШКА ТЕОРИЈА И ЊЕНИ КЛАСИЧНИ КОРЕНИ
Џорџ Рицер
превели Смиљана Скиба и Душан Павловић, друго издање, 2012, 15 х 23 цм, 468 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0210-2
1.595,00 РСД
1.116,50 РСД

Социолошка теорија и њени класични корени намењена је првенствено студентима почетних година факултета који су већ уведени у социолошке концепте и проблеме, али сада желе (или морају) да их сагледају из једног теоријског угла. Осим тога, она је прилагођена студентима којима је знање из социолошке теорије и теорије друштвеног понашања неопходно, иако им социологија није главни предмет изучавања.

Рицерова Социолошка теорија карактеристична је по томе што има идеју водиљу која прожима целу књигу. Рицер покушава да изложи најважније савремене социолошке теорије, стављајући нагласак на глобализовано друштво потрошње и његове последице по друштвено понашање и обрасце друштвене интер-акције. Поред тога, он савремене теорије жели да повеже са његовим класичним коренима, то јест класичном социолошком теоријом.

(Из Предговора проф. др Душана Павловића)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС