БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ILECS

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)


Едиција је посвећена радовима у оквиру пројекта ILECS (International Law and Ethics Conference Series) који расправља о питањима међународног права и морала, али је мултидисциплинарног карактера – на размеђи етике, права, филозофије политике и политичке теорије, са елементима психологије, историје, антропологије.


ЉУДСКА ПРАВА
ЉУДСКА ПРАВА
Преиспитивање идеје
Приредио Ђорђе Павићевић
прво издање, 2012, 15 х 23 цм, 304 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1148-7
220,00 РСД

Зборник Људска права Преиспитивање идеје представља зборник радова неких од најистакнутијих теоретичара природних права: филозофа, политиколога, економиста. Осим уводног поглавља приређивача у коме је објашњена сврха овог избора да се у новим околностима размотри стање расправе у политичкој и правној филозофији у овој области, зборник има четири поглавља. У првом поглављу су дати теоријски основи са текстовима Сена, Најгела и О'Нила. У другом поглављу се налазе текстови посвећени новијим приступима у политичкој филозофији подручју људских права. Треће поглавље је посвећено односу људских права, државе и демократије, а четврто новим изазовима попут женских права, људским правима и климатским променама и међукултурном приступу дефинисању међународних стандарда.

Зборник покрива практично најзначајнија савремена питања у вези са облашћу људских права, а одабрани су текстови најистакнутијих аутора. Намењен је посебно студентима мастер и докторских студија али и свима онима који хоће на једном месту да имају најзначајније савремене расправе о људским правима.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС