БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина / Ранији уредници: Илија Вујачић, Славиша Орловић, Зорица Видовић Паскаш, Јово ВукелићИЗАЗОВИ НАЦИОНАЛНЕ БЕЗБЕДНОСТИ ДАНАС
ИЗАЗОВИ НАЦИОНАЛНЕ БЕЗБЕДНОСТИ ДАНАС
Проблем препознавања специфичних претњи и ризика за основне вредности држава у постиндустријском свету
Мирослав Д. Стевановић и Драган Ж. Ђурђевић
саиздаваштво са Академијом за националну безбедност, прво издање, 2019, 16 х 24 цм, 256 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2362-6
1.870,00 РСД
1.589,00 РСД

У простору између нормативног и стварног, традиције и актуелности, геополитике и геоекономије, аутори су поставили објективну анализу перцепције изазова за националну безбедност у информационом добу на теоријски валидан начин, који превазилази потребе академске заједнице и постаје корисно штиво не само за стручну већ и ши ру јавност.

Проф. др Андреја Савић

 

Студија Мирослава Стевановића и Драгана Ђурђевића представља квалитетну, свеобухватну и хвале вредну анализу безбедносних аспеката коришћења модерних информационо-комуникационих технологија. Таквих студија, колико нам је познато, на српском језику није до сада било, а ретке су и студије на другим језицима које имају овако обухватан предмет и д омете.

Проф. др Богољуб Милосављевић

 

Као научно дело, овај рад представља оригиналан допринос изучавању појаве прикупљања и обраде података од интереса за националну безбедност као инструмента институционалне спознаје у оквиру рационалног одлучивања и као предмета политичких, економских, правних и информатичких изазова за савремена политичка друштва.

Проф. др Драган Симеуновић

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС