БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина / Ранији уредници: Илија Вујачић, Славиша Орловић, Зорица Видовић Паскаш, Јово ВукелићМЕШОВИТИ ИЗБОРНИ СИСТЕМИ
МЕШОВИТИ ИЗБОРНИ СИСТЕМИ
Структура, генеза, последице
Душан Б. Вучићевић
прво издање, 2020, 15 x 23 цм, 428 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2645-0
2.420,00 РСД
2.057,00 РСД

„Монографија Мешовити изборни системи улази у ред најквалитетнијих радова у политичким наукама у земљи и региону у последњој деценији. Реч је о свеобухватном емпиријском истраживању и успешном споју квалитативне и квантитативне анализе извора, динамике и последица мешовитих изборних система, чврсто усидреном у квалитетној појмовној, теоријској и методолошкој литератури. Пошто веома детаљно и иновативно анализира узајамни утицај различитих облика политичких режима и изборних правила, Вучићевићева књига представља значајни допринос не само анализи изборних система већ и истраживањима савремене демократизације у свету из институционалног угла."

Небојша Владисављевић, Факултет политичких наука УБ


„Књига Душана Вучићевића јединствена је у нашој научној литератури. Она је права енциклопедија једног од три изборна система која доминирају у данашњем свету. У њој се могу наћи систематски попис земаља које имају овакав изборни систем, преглед њихових искустава, као и пажљива анализа учинака тог система на изборно понашање грађана. Ово је важна књига имајући у виду и актуелну расправу о реформи изборног законодавства у Србији. Она може помоћи политиколозима, странкама па и самом законодавцу да изоштре своје судове и пронађу модел адекватног изборног система за Србију."

Слободан Антонић, Филозофски факултет УБ

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС