БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина / Ранији уредници: Илија Вујачић, Славиша Орловић, Зорица Видовић Паскаш, Јово ВукелићПРОНАЛАЖЕЊЕ ИЗЛАЗА ЗА КИНЕСКУ ПРИВРЕДУ
ПРОНАЛАЖЕЊЕ ИЗЛАЗА ЗА КИНЕСКУ ПРИВРЕДУ
Лиу Веи, Су Ђиан
превео Лазар Мацура, прво издање, 2021, 15 x 23 цм , 212 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2486-9
1.540,00 РСД
1.309,00 РСД

У овој књизи, заснованој на економским карактеристикама „нове нормале“, анализирају се проблеми кинеске привреде и финансијска ситуацију на почетку 13. петогодишњег плана, укључујући карактеристике структурних промена макроекономског деловања, главну противречност, потенцијалне опасности за економску стабилност под „новом нормалом“ и системску аргументацију о значају опсежног продубљивања реформи кинеског привредног развоја на почетку ове нове историје. Садржајем ове књиге обухваћене су важне области, као што су економске карактеристике „нове нормале“, реформе и економски развој, логика и пракса структурне реформе снабдевања, истраживање тржишта капитала и друго. На позадини „нове нормале“, ова књига се завршава објашњавањем фактора који су повели кинеску привреду на пут изласка из неприлика „нове нормале“ опсежним продубљивањем реформи. Ове реформе даље доводе до препознавања проблема као што су економска колебања, финансијски ризици и друго.

Основ за структуру ове књиге представљају објављени и необјављени документи о привреди „нове нормале“ и регулисању понуде, које је аутор писао последњих година, те истраживачки извештаји о кинеским привредним и финансијским проблемима, које су писали стручњаци Економског истраживачког института Пекиншког универзитета. Надамо се да ова књига може помоћи људима свих професија да дубље схвате кинеска макроекономска и финансијска кретања и проблеме и изазове с којима се суочавају у процесу текуће структурне реформе понуде, и да раде на научним и разумним решењима. Међутим, нека питања и ставови предочени у књизи само су лична мишљења тимова или аутора, и немају везе с њиховим радним местима.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС