БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Библиотека ДРУШТВО И НАУКА — Појединачна издања

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина / Ранији уредници: Илија Вујачић, Славиша Орловић, Зорица Видовић Паскаш, Јово ВукелићУЧЕЊЕ У ОБРАЗОВНОМ КОНТЕКСТУ
УЧЕЊЕ У ОБРАЗОВНОМ КОНТЕКСТУ
Основе психологије учења/наставе
Ана Пешикан
прво издање, 2020, 20 x 24 цм, 452 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2435-7
3.850,00 РСД
3.272,00 РСД

Учење је веома обухватан феномен, можемо рећи да у великој мери и то ко смо, шта смо и какви смо јесте резултат учења. Учење је један од основних сазнајних психичких процеса, чијим се проучавањем бави општа психологија, једна од психолошких теоријских дисциплина, и то у контролисаним лабораторијским условима. Многа сазнања о природи процеса учења, о механизмима учења (класично условљавање, инструментално условљавање, учење увиђањем, учење по моделу), карактеристикама и факторима који утичу на ефикасност учења дугујемо овим истраживањима.

Процес учења/наставе представља срж образовног процеса, саму његову суштину. Да би се обезбедио квалитет образовања, централно питање којим се морамо бавити јесте квалитет процеса учења/наставе. Циљ ове књиге јесте да с разних страна освеатли школско учење, да помогне у разумевању учења у формалном, институционалном образовном контексту и да на основу тог разумевања омогући боље практично деловање и обезбеђивање што бољег квалитета школског учења/наставе у специфичним околностима.

Зато се ова књига може користити на више начина.

Ово није класичан уџбенички текст. Из њега студенти неће добити готове „рецепте“, један тачан одговор за свако питање. У најбољем случају, добиће ваљану основу за разумевање процеса наставе/учења и ослонац за промишљање како решавати конкретно питање.

Награда „Борислав Стевановић“ за научни допринос развоју психологије коју додељује Друштво психолога Србије

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС