БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција НАЧЕЛА ПОЛИТИКЕ

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш


Дела из области политичке филозофије, политичке социологије и емпиријске политичке науке. Едиција је посвећена првенствено оним делима домаћих и страних аутора која одражавају и реафирмишу чврсту везу између нормативних принципа и политичког деловања и обнављају покидане везе између нормативне и емпиријске политичке науке.


ПРАВЕДНИ И НЕПРАВЕДНИ РАТОВИ
ПРАВЕДНИ И НЕПРАВЕДНИ РАТОВИ
Морални аргумент са историјским примерима
Мајкл Волзер
превео Растко Јовановић, прво издање, 2010, 15 х 23 цм, 420 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0568-4
330,00 РСД

Oво класично дело из политичке етике радикално је пре­иначило начин на који мислимо о рату. Почев од атинског напада на Мел до масакра у Ми Лају, преко ратова вођених на Балкану, до првог ирачког рата, Мајкл Волзер испитује морална питања која се тичу теорије ратовања, ратних злочина и пустошења. Он испитује многобројне сукобе, као и сведочанства оних који су у њих били укључени на најнепосреднији начин – као учесници, доносиоци одлука и жртве. Волзер у свом новом уводу посебно разматра морална питања која прате рат у Ираку и окупацију ове земље. У издању које је пред нама, Волзер нас подсећа да је „расправа о рату и правди још увек политички и морално неопходна”.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС