БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић, Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција НАЧЕЛА ПОЛИТИКЕ

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш


Дела из области политичке филозофије, политичке социологије и емпиријске политичке науке. Едиција је посвећена првенствено оним делима домаћих и страних аутора која одражавају и реафирмишу чврсту везу између нормативних принципа и политичког деловања и обнављају покидане везе између нормативне и емпиријске политичке науке.


ПРАВЕДНИ И НЕПРАВЕДНИ РАТОВИ
ПРАВЕДНИ И НЕПРАВЕДНИ РАТОВИ
Морални аргумент са историјским примерима
Мајкл Волзер
превео Растко Јовановић, прво издање, 2010, 15 х 23 цм, 420 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0568-4
330,00 РСД

Oво класично дело из политичке етике радикално је пре­иначило начин на који мислимо о рату. Почев од атинског напада на Мел до масакра у Ми Лају, преко ратова вођених на Балкану, до првог ирачког рата, Мајкл Волзер испитује морална питања која се тичу теорије ратовања, ратних злочина и пустошења. Он испитује многобројне сукобе, као и сведочанства оних који су у њих били укључени на најнепосреднији начин – као учесници, доносиоци одлука и жртве. Волзер у свом новом уводу посебно разматра морална питања која прате рат у Ираку и окупацију ове земље. У издању које је пред нама, Волзер нас подсећа да је „расправа о рату и правди још увек политички и морално неопходна”.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС