БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић, Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ПРИМЕЊЕНА ЕТИКА

УРЕДНИЦИ: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013)

у сарадњи с Јованом Бабићем


Најзначајнија дела из области примењене етике, једне од најекспанзивнијих области друштвених наука у савременом свету, која пропитује темељне проблеме савременог друштва у области права, економије, медицине, технике, екологије итд.


КЛИНИЧКА ЕТИКА
КЛИНИЧКА ЕТИКА
Практични приступ етичким одлукама у клиничкој медицини
Алберт Р. Џонсен, Марк Зиглер, Вилијам Ј. Винслејд
превели Роксанда Стојановић и Павле Миленковић, прво издање, 15 х 23 цм, 281 стр., 2008, броширан повез, латиница
ISBN 978-86-7549-883-4
220,00 РСД

Клиничка етика је практична дисциплина која омогућава структурисани приступ у идентификовању, анализирању и решавању етичких питања у клиничкој медицини. Медицина, чак и у потпуно техничком и научном смислу, подразумева односе међу људима, а лекарско установљавање дијагнозе, давање савета и пружање третмана уоквирено је коралним контекстом. Спремност лекара и пацијента да се придржавају моралних вредности, као што су дужно међусобно поштовање, поштење, поверење, саосећање и опредељење за постизање заједничких циљева, обично доводе до дубоког етичког односа између пацијента и лекара. (...) При писању ове књиге аутори су имали два циља: да пруже један приступ који подстиче размишљање о сложености етичких питања у клиничком лечењу, и да сакупе репрезентативна мишљења о типичним етичким питањима која се јављају у медицинској пракси. Наш циљ је да помогнемо клиничарима да разумеју и воде случајеве са којима се сусрећу у сопственој пракси. Ова књига није намењена само клиничарима и студенима који се старају о пацијентима, већ и другим особа ма као што су управници болница, болнички адвокати, чланови институционалних етичких комитета, контролори квалитета, извршиоци здравствених планова – свима чији рад захтева свест о етичким питањима у клиничкој пракси и осећај за њих.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС