БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ПУБЛИКУС

УРЕДНИК: Илија Вујачић (од јула 2005. до краја јуна 2013), Зорица Видовић Паскаш

(у сарадњи с Петром В. Арбутином)


Публицистички радови (репортаже, колумне, коментари, интервјуи) истакнутих публициста и новинара, који надмашују дневнополитичку актуелност и представљају сведочанства о личностима, процесима и догађајима.


РАЗГОВОРИ С МИЛОШЕВИЋЕМ
РАЗГОВОРИ С МИЛОШЕВИЋЕМ
Ајвор Робертс
Превео Лазар Мацура, прво издање, 2012, 14 х 20 цм, 216 стр., броширан повез, латиница,
ISBN 978-86-519-1558-4
220,00 РСД

Књига је настала на основу педесетак сусрета британског дипломате са Слободаном Милошевићем, између 1994. и 1997, али садржи и анализу догађаја до 1999, попут Косовске кризе и конференције у Рамбујеу.

Ајвор Ентони Робертс је aктуелни је председник Тринити колеџа у Оксфорду. Дипломирао је и магистрирао на Оксфорду, на одсеку за модерне језике. Исте године се прикључио Форин офису као трећи секретар, одакле га шаљу на студије арапског језика у Либану. Париз је прва станица у његовој дипломатској каријери, касније и Луксембург. По повратку у Лондон, предводио је сектор за Балкан при Форин офису, западно-европски одсек (Немачка), а потом и одсек за европске интеграције. Пре доласка у Београд 1994. био је министар у британској амбасади у Мадриду. Током службовања у Београду водио је преговоре у име међународних представника (Дејвида Овена и Карла Билта) с представницима југословенских власти и босанских Срба. Пре него је отишао у дипломатску пензију, службовао је у Ирској и Италији. Председник је борда краљевског колеџа у Мадриду, већа британске школе у Риму и члан међународног саветодавног борда Независне новинске и медијске групе са седиштем у Даблину.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС