БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ТРАГ

УРЕДНИК: Славиша Орловић


Едиција ТРАГ обухвата најзначајнија дела домаћих и страних аутора, који својим делима остављају дубог траг у области којом се баве. Овим књигама отвара се перспектива дебата, истаживања и различитих приступа у области друштвених наука, а пре свега политичких наука, права, економије, социологије и филозофије. Дела обухваћена овом едицијом трагају за одговорима на најважнија питања савременог друштва.

ЕВРОПЕИЗАЦИЈА ПОЛИТИКЕ
ЕВРОПЕИЗАЦИЈА ПОЛИТИКЕ
Фомирање европског бирачког и партијског система у историјској перспективи
Данијеле Карамани
превела Вања Савић, прво издање, 2017, 15 x 23 цм, 428 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2098-4
1.980,00 РСД
1.485,00 РСД

У овој књизи анализирају се партијски системи и избори у 30 земаља Западне, Централне и Источне Европе, од XIX века до данас. Истражујући генералне трендове, сличности и истовремене промене широм континента у компаративној, историјској и квантитативној анализи, ова студија открива  „уједначавање“ европских бирача и партијских система. Анализирајући стопедесетогодишњу историју избора у овим земљама аутор указује на постојање заједничких тенденција и паралелних таласа прoмена на континенту. На основу радне анализе велике количине података, у студији се идентификују наднационални, домаћи и дифузиони фактори у основи европеизације.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС