БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата неколико едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Славиша Орловић (актуелни уредник), Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013)│Остали уредници едиција: Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ТРАГ

УРЕДНИК: Славиша Орловић


Едиција ТРАГ обухвата најзначајнија дела домаћих и страних аутора, који својим делима остављају дубог траг у области којом се баве. Овим књигама отвара се перспектива дебата, истаживања и различитих приступа у области друштвених наука, а пре свега политичких наука, права, економије, социологије и филозофије. Дела обухваћена овом едицијом трагају за одговорима на најважнија питања савременог друштва.

ЕВРОПЕИЗАЦИЈА ПОЛИТИКЕ
ЕВРОПЕИЗАЦИЈА ПОЛИТИКЕ
Фомирање европског бирачког и партијског система у историјској перспективи
Данијеле Карамани
превела Вања Савић, прво издање, 2017, 15 x 23 цм, 428 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2098-4
1.980,00 РСД
1.683,00 РСД

У овој књизи анализирају се партијски системи и избори у 30 земаља Западне, Централне и Источне Европе, од XIX века до данас. Истражујући генералне трендове, сличности и истовремене промене широм континента у компаративној, историјској и квантитативној анализи, ова студија открива  „уједначавање“ европских бирача и партијских система. Анализирајући стопедесетогодишњу историју избора у овим земљама аутор указује на постојање заједничких тенденција и паралелних таласа прoмена на континенту. На основу радне анализе велике количине података, у студији се идентификују наднационални, домаћи и дифузиони фактори у основи европеизације.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС