БИБЛИОТЕКА ДРУШТВО И НАУКА

Библиотека Друштво и наука обухвата више едиција. У њој се објављују дела из области социјалне и политичке мисли и широког поља друштвених и хуманистичких наука: антропологије, етнологије, медијских студија, историје, културологије, политикологије, примењене етике, психологије и социологије.

Друштво и наука
Друштво и наука
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Гордана Милосављевић Стојановић / Ранији уредници: Славиша Орловић, Јово Вукелић, Зорица Видовић Паскаш, Илија Вујачић (од 2005. до јула 2013), Тања Мишчевић (од октобра 2008. до 2012), Бошко Мијатовић (од септембра 2008. до 2013), Радован Биговић (1956–2012) – (уредник од 2008. до маја 2012)
Затвори
Едиција ТРАГ

УРЕДНИК: Славиша Орловић


Едиција ТРАГ обухвата најзначајнија дела домаћих и страних аутора, који својим делима остављају дубог траг у области којом се баве. Овим књигама отвара се перспектива дебата, истаживања и различитих приступа у области друштвених наука, а пре свега политичких наука, права, економије, социологије и филозофије. Дела обухваћена овом едицијом трагају за одговорима на најважнија питања савременог друштва.

DANUBIA
DANUBIA
Лична историја хабзбуршке Европе
Сајмон Вајндер
превела Вања Савић, прво издање, 2019, 15 х 23 цм, 548 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2250-6
2.860,00 РСД
2.431,00 РСД

Захваљујући лукавству, тајновитости, срећи и генијалности, Хабзбурговци су имали необично дуг владарски век. Сва царства су у одређеној мери случајна, али је њихово посебно било такво, јер су неуспели секс, лудило или смрт у бици били фактори који су претегли да им у крило падне велики број краљевстава, војводстава и разноразних мочвара и покрајина. [...]

Ово није династичка породична историја. Ово је књига о неким интересантним стварима које су чинили одређени владари [...] покушао сам да избегнем неку врсту рекла-казала и свирања чембала, трачарење о краљевима [...] Одстранио сам љубљење руке, бубуљице, ударање потпетицама и дискретно бацање погледа преко замахнутих лепеза [...] и верујем да ми за то читаоци дугују одређену захвалност.

Сајмон Вајндер

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС