БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ФАНТАСТИЧНА ЗООЛОГИЈА
ФАНТАСТИЧНА ЗООЛОГИЈА
У српској приповедној прози
Саша Хаџи Танчић
прво издање, 2012, 12 х 20 цм, 188 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1289-7
49,50 РСД

Полазна замисао ове књиге огледа о изаδраним српским приповедачима  јесте да се људи преоδражавају у животиње и да се животиње преоδражавају у људе. Аутентични књижевни светови дела о којима је у књизи реч пореклом су, или се изводе, из δиδлијских визија и списа, националног наслеђа и савременог урδанитета, као и из дечјег света и света одраслих, из саме књижевности. Мотив метаморфозе и метонимије од Кафке до Орвела довољно надахњује трагање те врсте и у српској књижевности старијеги новог доδа и њених оδразаца фантастичног. Читав низ дела нуди најразличитије видове тумачења, упућује на целовитост поетске визије преображаја. На примерима полигенетизма или зооморфизма пратимо промене односа према свету и животу уопште.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС