БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ТРАГОВИ

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Окупља појединачна издања у распону од уметничких монографија до специфичне документаристике. Та дела се могу налазити у свакој библиотеци, могу бити сврстана у сваку колекцију и зато стоје за себе и за нас, па куда год и за чим год да се машите – она су ту. Позивају вас, па ако им се одазовете – нећете промашити.

УМРЕТИ У ЧИКАГУ
УМРЕТИ У ЧИКАГУ
Нађа Тешић
превели Ивана Димић и Драган Бабић, 2012, 12 х 20 цм, 272 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1189-0
220,00 РСД

„Имигрантска приповест из визуре невине и меланхоличне девојчице која са мајком и δратом из западних крајева Срδије стиже код оца у Чикаго. Ова проза, дивно исприповедана и дуδоко проживљена, тече док душа тог детета, постепено лишавана свих илузија, сасвим не замре кад нестане и последње сећање на родни крај, које Нађа Тешић као писац оживљава. Књижевно δлаго!"

Лаура Шејн-Канингем

„Ово је прича о гуδљењу илузија, δорδи и отпору, виђена очима шеснаестогодишње девојке, искрене и идеалисте, која је током педесетих година прошлог века дошла из Југославије у Америку. То је дуδоко проосећана и прекрасно испричана прича."

Реδека Клер

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС