БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција 1001 КЊИГА

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Дела из бескрајне Вавилонске библиотеке, у џепном формату, за сваког, сваки трен и свугде, за читање, знање и љубав, за 1001 ноћ и 1001 дан. Колико год се понеке књиге из тог разноликог сплета могле учинити необичним, свакад су са далекосежним и озбиљним импликацијама. По духу отворене, изазовне или поверљиве, у видокругу им је увек разумевање животних појава и квалитет живота, као и постављање питања од којих не би требало да одвраћамо поглед.

ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
ЗА КИМ ЗВОНО ЗВОНИ
Медитације у кризним тренуцима
Џон Дон
превео Милан Милетић, прво издање, 2012, 11 х 18 цм, 221 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0938-5
99,00 РСД

Свака рефлексија Џона Дона дочарава нам неки вид варљиве човекове судбине која увек може бити лак плен извесне невоље, било да је то изненадна болест или ма шта друго. Дон нас непрестано подсећа на деградацију живе материје, али то увек чини, како се уверавамо док читамо његове медитације, у контексту етичке рефлексије о променљивости наше судбине; отуда су његови увиди такорећи у својеврсном дослуху са мислима Блеза Паскала. Џон Дон се, у неку руку, сматра „енглеским Паскалом“. И код њега је стално присутан напор да се мисли сопствена нада у човеково спасење и бесмртност.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС