БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ДЕЛА СРПСКИХ ПИСАЦА

Уредила: Милка Зјачић Аврамовић

Приредио: Гојко Тешић


БЕОГРАДСКО ОГЛЕДАЛО
БЕОГРАДСКО ОГЛЕДАЛО
Станислав Винавер
књига 9, саиздаваштво са Заводом за уџбенике, прво издање, 2012, 14,5 х 22 цм, 560 стр., тврд повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1142-5
550,00 РСД

У Београдском огледалу Станислава Винавера преламају се, одржавају и трају – и за нас данас – стотине лица и појава једне важне велеградске, националне и државне културе. На страну његове главне обузетости књижевношћу, театром и музиком (на којим подручјима бриљира фантастичном обавијештеношћу и духовитим закључцима), он се бави и питањима школства и етнологије, архитектуре и „кримића“, свакидашњом (каванском) културом и ћилимарством, „орфеумџијама“ и књижарима, карикатуристима  и професорима, јапанским дрворезима и књижевничким пленумима  и тако даље.  

(Игор Мандић)

Ови фељтони као да су живи. Они се љуте, подсмевају, оспоравају. Они миришу као да су сада изашли из Сташине језичке кухиње. Београд је овом књигом добио један леп спомен и споменик. Кад сам прочитао Београдско огледало, помислио сам: најбоља огледала на овом свету имају разбарушени и незачешљани људи.

(Влада Булатовић Виб)

  • Првом колу Дела Станислава Винавера додељена је Награда за издавачки подухват године на 57. Међународном београдском сајму књига.
  • Награда „ЗЛАТНИ ХИТ ЛИБЕР“ за издавачки подухват 2012.
  • Дела Станислава Винавера добитник су Специјалне награде на 21. Међународном салону књига у Новом Саду.
  • Делима Станислава Винавера додељена је Награда за најбољи издавачки подухват на 10. Међународном сајму књига у Подгорици.
Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС