БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СКЛАДИШТЕ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

„Маргинални феномени стваралаштва“ – репортаже, полемике, спорне чињенице културе, занемарено стваралаштво, документa и грађa о појединим споровима, тзв. књижевнa публицистикa.

ЕЈДЕТСКЕ СЛИКЕ
ЕЈДЕТСКЕ СЛИКЕ
Зоран Богнар
саиздаваштво са Фондом Арс Лонга, прво издање, 2012, 11,5 х 19,5 цм, 184 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1357-3
49,50 РСД

Кроз ову књигу микроесеја, Богнар је исповедио и искрено отворио ризницу свог унутрашњег света испољавајући наглашену тежњу ка самосвојности, ка установљењу оригиналног модела гледања и поимања света што га окружује, онога што је било и што ће тек бити. Богнар је разложно поставио многа занимљива и важна питања на плану уметности и филозофије, посебно естетике и етике, затим социологије и психологије, посебно човекове егзистенције, а поготово човека у овом нашем усковитланом и кризном времену испуњеном контроверзним садржајима, а дао је и неке могуће одговоре, провокативно позивајући на дијалог, и о ономе што други избегавају.

Зоран Богнар је за дело Ејдетске слике награђен књижевним признањем „Кочићево перо“ за лето 2013.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС