БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција СКЛАДИШТЕ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

„Маргинални феномени стваралаштва“ – репортаже, полемике, спорне чињенице културе, занемарено стваралаштво, документa и грађa о појединим споровима, тзв. књижевнa публицистикa.

ЕЈДЕТСКЕ СЛИКЕ
ЕЈДЕТСКЕ СЛИКЕ
Зоран Богнар
саиздаваштво са Фондом Арс Лонга, прво издање, 2012, 11,5 х 19,5 цм, 184 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1357-3
495,00 РСД
49,50 РСД

Кроз ову књигу микроесеја, Богнар је исповедио и искрено отворио ризницу свог унутрашњег света испољавајући наглашену тежњу ка самосвојности, ка установљењу оригиналног модела гледања и поимања света што га окружује, онога што је било и што ће тек бити. Богнар је разложно поставио многа занимљива и важна питања на плану уметности и филозофије, посебно естетике и етике, затим социологије и психологије, посебно човекове егзистенције, а поготово човека у овом нашем усковитланом и кризном времену испуњеном контроверзним садржајима, а дао је и неке могуће одговоре, провокативно позивајући на дијалог, и о ономе што други избегавају.

Зоран Богнар је за дело Ејдетске слике награђен књижевним признањем „Кочићево перо“ за лето 2013.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2022 — Службени гласник РС