БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ СВЕТА

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Бранко Кукић, Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин

Шта је у књижевности света најбоље? Дела старих и модерних класика, као и из пера савремених светских писаца, биће наши Гласови света. Романи, приче, па и песме, укратко књижевна дела свих врста и из свих језика, а без којих је наш живот незамислив или ће бити незамислив кад се упознате са Гласовима света – ето нашег поклона који ћете волети и са којим ћете се наћи у самом срцу креативне имагинације језика без граница.


БРИЗБЕЈН
БРИЗБЕЈН
Јевгениј Водолазкин
превела Радмила Мечанин, друго издање, 2020, 13,5 х 20 цм, 352 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2345-9
1.210,00 РСД
1.028,00 РСД

Бризбејн је наставак приче о јунацима (Лавр, Авијатичар) чија се судбина – као у античкој трагедији – изненада и у тренутку мења. Глеб Јановски, виртуозни музичар, на врхунцу успеха, због болести више не може да наступа, те покушава да пронађе други смисао живота, нову тачку ослонца. У томе му помаже прошлост: покушава да сећања на детињство у Кијеву, седамдесетих година, као и на младост у Лењинграду, споји са садашњицом у Немачкој и поново у Кијеву, сада већ почетком 21. века. Само Бризбејна нема међу тим путовањима кроз живот. Постоји ли уопште тај град? Или је то тек привид, машта, утопијски идеал, музика сфера?

Роман је проглашен Књигом године 2019. у Русији.

Јевгениј Водолазкин, аутор романа БРИЗБЕЈН добитник је Велике награде „Иво Андрић“ за најбољу књигу

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС