БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Миодраг Раичевић, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Владимир Кецмановић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ИСКРА
ИСКРА
Видосав Стевановић
прво издање, 2016, 13,5 x 20 цм, 136 стр., броширан повез
ISBN 978-86-519-0032-0
440,00 РСД
374,00 РСД

Рат је, како се често каже, „мушка игра“ али је, како се често ћути, и женска судбина. Далеко од „твораца ратова“, запенушалих националних бардова, ратника огрезлих у крви и зло а опет у свима њима постоји искра људскости, дефинисана патњом, болом живота и судбином оних који имају само себе и бескрајну веру у добро. Таква искра у овом роману Видосава Стевановића има лик девојке, жене која се потуца по фронту срећући се са чудним људима које је рат преобликовао према себи и својом демонском логиком их води у све веће тамнине подсвесног и нељудског. Искра нема своју нацију, њена домовина је „мали напаћени човек“, а памћење највећа казна у караказану рата у коме је свако и жртва и џелат истовремено. Ово је вероватно најискренији роман написан о рату на просторима бивше Југославије.

(Петар В. Арбутина)