БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Владимир Кецмановић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Горан Петровић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ПАРАНОЈЕВА БАРКА
ПАРАНОЈЕВА БАРКА
Речник маргинализама
Предраг Ж. Вајагић, Бранислав Зукић
прво издање, 2017, 13,5 х 20 цм, 276 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2099-1
990,00 РСД
841,00 РСД

Маргина, из перспективе ове књиге, није више место где престаје утицај моћи једног друштва, већ простор у који је утекла истина, дух, сатирични поглед, горки сарказам и ведра ироније... и све друго што је имало снаге и храбрости, интелигенције и воље, да се духовито наруга "озбиљности" којом нас коре и покоравају. Речник маргинализама је водич кроз море језичких искривљења, играња са појмовима и животних истина, из перспективе барке која лута по маргинама живота и рукавцима смисла.

Предраг Вајагић и Бранислав Зукић су заиста направили барку-књигу покушавајући да од потопа спасу дух речи и игру. Ко су заиста епски спадалници, зашто су издања Алан Форда чували као Фабержеова јаја, шта је Афелациони суд или Ахилова тета, Понос на млазни погон, Кредебилитет, Курајбериша... схватићете на страницама ове необичне књиге, речника који је у себи сачувао све оно чему смо се смејали и што се смејало нама.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС