БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Миодраг Раичевић, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Владимир Кецмановић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ТРИ БРАТА И МАРИЈА
ТРИ БРАТА И МАРИЈА
Марина Костић
прво издање, 2017, 13,5 х 20 цм, 304 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2086-1
1.155,00 РСД
982,00 РСД

Роман Три брата и Марија објављен је први пут 2008. године. Не нарушавајући првобитни сиже романа, нити занимљиве и узбудљиве животне заплете јунака, ауторка је дорадила и допунила ново издање које се темељи на документарној грађи и историјским чињеницама.

Док је враћао папире на своје место, између двају корица једне фасцикле исклизну фотографија: Марија и Оливер. Заједно. Гле, гле, па, то личи на некакав загрљај. Она њега држи својом левом руком чврсто испод мишице, а он њу обгрлио око струка. Ко прави другови, само још присније. Сваку њену облину спремно прихвата одговарајући део Оливеровог тела. Уклопили се, сламка се не би могла провући између њих. A Владимир мислио да је којешта оно што му је покаткад проминуло кроз главу. На полеђини фотографије не пише шта је између њих бивало. Није било жига фотографске радње, а ни датума ту не бејаше. Није назначено место на коме су се фотографисали. Иза њихових леђа само три степеника и ограда. Ништа није могао, осим да се од муке почеше по потиљку.

Моја и његова, промрмљао је. Добро су чували своју тајну.

 (Из романа)

Београдска књижевница Марина Костић ауторка је књига прозе објављених у Просвети: Кћери слатке и горке (приповетке, два издања, 1981, 1982), Хлебље (роман, 1985), Бог у крилу девојке за удају (роман, 1989), који је у наредном издању објављен са измењеним насловом: Мачји скок (1994), Женска ложа (приповетке, 1992).

Остале књиге: Само ветар чује (избор из прозе, 1999), Долази вучица (роман, два издања, 2001, 2002), Путник плаве крви (приповетке, 2001, два издања) и Бели вео (роман, 2009).

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС