БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ГЛАСОВИ

УРЕДНИЦИ: Петар В. Арбутина, Миодраг Раичевић, Никола Вујчић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Владимир Кецмановић


Нова дела домаћих писаца, познатих и непознатих! Откривамо за вас ауторе без чијих песама, прича, романа, не бисмо знали ко смо и који је наш језик, јер артикулишући сопствену културу наш живот поприма достојанство људског света.

ЉУБАВИ СИЛВИЈЕ ПЛАТ
ЉУБАВИ СИЛВИЈЕ ПЛАТ
Александра Мокрањац
прво издање, 2016, 13,5 х 20 цм, 232 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1069-5
660,00 РСД
561,00 РСД

У времену у коме човек човеку постаје само посао, јунаци прича Александре Мокрањац су припадници друге културновременске зоне, у којој је размишљање или писање „једина опипљива стварност, а реалан живот неразумљива апстракција“. За њих је свакодневица извор бесмисла и непрепознавања суштине у којој механички извршавају задате обавезе. Њихов унутрашњи живот је богат, зауман, другачији од онога што видимо, што претпостављамо.

Књига открива унутрашњи свет грађанског друштва, скривен и притајен, збуњујућ и за саме актере, али стварнији и јаснији од реалног. Дилеме, спознаје, недоумице и размишљања чине ову медитативну прозу толико реалном да је готово можемо дотаћи и осетити у својим мислима.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС