БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ДЕЛТА

УРЕДНИЦИ: Никола ВујчићМОЈИ ПРИЈАТЕЉИ
МОЈИ ПРИЈАТЕЉИ
Емануел Бов
превео Бојан Савић Остојић, прво издање, 2020, 14 х 20 цм, 164 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2551-4
799,00 РСД
679,00 РСД

Бов пише полазећи од претпоставке да нас други боље виде него ми сами себе, да нам пред њима увек нешто измиче, да се самодоживљајем пред светом не можемо обухватити нити искупити. Моји пријатељи могу се читати и као изузетна збирка готових идеја, драгоцен каталог онога што човеку при погледу на другог човека прво пада на памет.

(Бојан Савић Остојић)

Емануел Бов заслужује да буде светац заштитник чистих писаца, и то више од Кафке, у рангу Чехова и Фицџералда.

(Петер Хандке)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС