БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови, Сопствена соба, Делта, Нови Декамерон, Кључ од куће и Ноар.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Златица Ђокић Катанић / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миoдраг Раичевић, Горан Петровић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ДЕЛТА

УРЕДНИЦИ: Никола ВујчићПИСМО АМЕРИКАНЦИМА
ПИСМО АМЕРИКАНЦИМА
Жан Кокто
превео Душан Ђурић, прво издање, 2019, 14 х 20 цм, 94 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2346-6
660,00 РСД
561,00 РСД

Ово је књига о пропасти света и његовом спасењу. Замишљена је као својеврсна јавна а опет прилично интимна посланица народу Америке; проповед за коју аутор тврди да ју је написао у даху, у авиону, након тронедељне посете Њујорку, за Божић 1948. године. Кокто се америчкој публици обраћа директно. Он као да хоће да се његови Американци осете важни, да осете пажњу коју им посвећује Француска. Жели да им стави до знања да се западна Европа узда у њих. Као да је приметио колико су Американци, заправо, усамљени и можда помало изоловани на свом великом континенту, одвојеном океанима од остатка света. Зато Кокто употребљава наизглед необавезан, пријатељски тон, који их неће антагонизовати.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС