БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција ДЕЛТА

УРЕДНИЦИ: Никола ВујчићТУМАЧ ТИРАНИЈЕ И ДРУГЕ ПЕСМЕ
ТУМАЧ ТИРАНИЈЕ И ДРУГЕ ПЕСМЕ
Душко Трифуновић
прво издање, 2016, 14 х 20 цм, 256 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-1210-1
770,00 РСД
655,00 РСД

Као „својеглаво“ аутентичан, Душко Трифуновић (1933–2006) помало je загонетан случај савременог српског песништва. Постао је познат и код многих читалаца / слушалаца омиљен песник, имао је своје рецитаторе и епигоне, своје похвалне критичаре и сумњичаве критичарске пратиоце, па ипак је истинска рецепција његове поезије остала добрано запреченом, у сваком случају прилично једностраном. Тај неодговарајући одзив на који је наишла Трифуновићева песма код оних који промишљају и вреднују савремено поетско стваралаштво, има већ и популарно објашњење у чињеници песникова јавног деловања, тј. у његовој естради. Он је више од било којег другог нашег савременог песника имао потребу за публиком, за живим говорењем својих стихова, како би његове „јетке приповетке“ продрле у тврде уши света.