БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција КЉУЧ ОД КУЋЕ

УРЕДНИЦИ: Миодраг Раичевић


ГОСПОДАР ВОДЕНИЦА НА ЗЕТИ
ГОСПОДАР ВОДЕНИЦА НА ЗЕТИ
Душан Ђуровић
приредио Марко Недић, прво издање, 2020, 13,5 х 20 цм, 426 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2340-4
2.090,00 РСД
1.777,00 РСД

„Јесен је. Она је као птица: једним крилом се раширила према планинама, а другим пребацила преко реке и равнице. Све је добило други изглед: и небо и брда и воде, лишће је жуто, бакарно, боје рђе, а руј црвен као крв; полако почиње да капље, лист по лист."

(Душан Ђуровић)

„Поетски описи природе у приповеткама увек су били важан део њихове структуре и садржине, често сагласан са доживљајем књижевних ликова, а још чешће с ауторовим односом према причи и њеном значењу. Ђуровић је, наиме, таквим описима доводио у наглашен контраст негативно доживљавану стварност у којој су по-стајали његови књижевни ликови и постoјаност и лепоту природе, која је својим значењима, иако на први поглед одвојеним од фабулативне линије текста и са истакнутим контрастом према њему, у суштини умањивала експли-цитни негативни смисао животних тешкоћа у којима су се налазили књижевни протагонисти, доводећи их у условну везу са трајањем живота и саме стварности."

(Марко Недић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС