БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција КЉУЧ ОД КУЋЕ

УРЕДНИЦИ: Миодраг Раичевић


ДРУМ ЗА КАРЕЈУ
ДРУМ ЗА КАРЕЈУ
Слободан Зубановић
прво издање, 2018, 13,5 х 20 цм, 240 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2297-1
660,00 РСД
561,00 РСД

Друм за Кареју води из срца, а тамо се и враћа.

На сваки се друм може ударити, на свака врата закуцати и стићи куд се наумило, уз одрицања, задовољство, и свакојаке напоре, али само се једнапут, пред живим створом, отвори пут на којем бива достојан своје пролазности.

Пред читаоцима је друго издање књиге „запамћених“ призора, сусрета и мисли са путовања по светогорским стазама – више подсећање на слике које се више не могу видети и на људе који се не могу вратити – штампане пре више од двадесет година и допуњене са два разговора, и два текста о самој књизи, као и фотографијама насталим много пре једне хиландарске ноћи коју, и данас, примамо с неверицом.

„Пут је кратак, љубљена браћо моја, дим је живот наш, пара, прашина и прах."

Свети Сава

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС