БИБЛИОТЕКА КЊИЖЕВНИ ГЛАСНИК

Какав би то био Службени гласник а да није делом и Књижевни гласник?

Зато смо најзад закорачили у океан стваралачког језика, у подручје непосредног живота због којег поглавито и све остале књиге постоје. Дела која ће бити круна ваших библиотека, свако од њих специфично и незаобилазно, у колекцијама Гласови света, Један према један, Гласови и Сопствена соба.

Књиге су штампане у ћириличном писму.

Дела у Књижевном гласнику су штампана за вашу душу, да вас крепе, лече, уче и разбуђују, и да им се предајете, богатећи се, током целе године и заувек.

О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Наташа Марковић, Никола Вујчић, Миoдраг Раичевић, Маја Живковић, Гордана Милосављевић Стојановић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Јовица Аћин, Горан Петровић, Бранко Кукић
Затвори
Колекција КЉУЧ ОД КУЋЕ

УРЕДНИЦИ: Миодраг Раичевић


ШАПАТ ИСПОД ОБЕШЕНИХ
ШАПАТ ИСПОД ОБЕШЕНИХ
Из мојих дневника за немачке окупације
Воја Чолановић
друго издање, 2020, 17 x 20 цм, 185 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-2404-3
1.320,00 РСД
1.122,00 РСД

За минулих седам деценија, узалуд сам (опет и опет) покушавао да докучим не зашто сам водио дневник – чинили су то и други (да не забораве оно што би иначе заборавили; да забележе своје мисли и осећања; да прочисте ум, успоставе перспективу, разлабаве лигаменте) – него зашто сам то радио у грчу, без одлагања, малтене фанатично. Као да је у питању био сaм живот. Што се исхода тиче, и сад је исто: одгонетке нема. Сем ако дневник нисам тако предано и особењачки водио да не бих полудео.

(Воја Чолановић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС