БИБЛИОТЕКА СВЕДОЦИ ЕПОХЕ

Гласник баштини традицију објављивања службених новина Србије, која траје од Новина сербских (1813) до данас. У службеним новинама огледао се правни, економски, културни и књижевни живот државе. Сведоци епохе су стотине аутора који су писали и објављивали у њима: Јован Дучић, Милутин Бојић, Растко Петровић, Станислав Винавер... Ту традицију Гласник чува кроз своја издања и библиотеке – једна од њих је и библиотека Сведоци епохе.

Дневничке забелешке о свакодневици, политици, неспоразумима, невољама, о полемичким споровима, пријатељствима, непријатељствима, љубави, мржњи и свему ономе што је прошлост у савремености и савременост која одлази у прошлост. Нефикционална литература која каткад јесте и живља и узбудљивија од фикционалне. Библиотека која ће сабирати мемоарске текстове, дневнике, преписку – све оно што је тзв. информатичка револуција прогутала као форму индивидуалности, посебности, осећајности...

Svedoci epohe
Сведоци епохе
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Слободан Гавриловић (од новембра 2007. до краја 2012), Петар В. Арбутина, Миодраг Раичевић, Јово Вукелић, Борисав Челиковић, Гордана Милосављевић Стојановић
Затвори
Едиција СПОРТСКЕ ЛЕГЕНДЕ

УРЕДНИК: Јово Вукелић


У оквиру библиотеке Сведоци епохе 2011. покренута је едиција Спортске легенде с циљем афирмације и представљања читалачкој публици највећих спортских достигнућа наших шампиона и стручњака на међународним такмичењима, од олимпијада до светских и европских првенстава.


100 ГОДИНА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА – 1912-2012
100 ГОДИНА НА ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА – 1912-2012
Ђорђе Перишић
прво издање, 2013, 19 х 24,5 цм, 316 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1800-4
1.595,00 РСД
1.196,00 РСД

Књига je јединствено сведочанство о учешћу свих спортиста Краљевине Србије, Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, Краљевине Југославије, Југославије (ФНРЈ, СФРЈ, СРЈ), државне заједнице Србија и Црна Гора и Републике Србије на олимпијским играма од 1912. до 2012. У овом делу аутора Ђорђа Перишића, некадашњег ватерполо репрезентативца, олимпијског шампиона, истакнутог спортског радника и публицисте, налазе се и сви резултати и пласмани спортиста са прегледом освојених медаља кроз цео век надметања у свим спортовима на Олимпијским играма.

Учешће на олимпијским играма сан је сваког спортисте. Они који освоје медаљу на највећем и најпрестижнијем такмичењу постају део спортске историје, и то не само своје земље. Књига је богато илустрована фотографијама свих олимпијских шампиона и освајача златних медаља. Њихов допринос развоју олимпијског духа, надметања и витештва, као и њихова врхунска достигнућа, вредни су поштовања. Ово дело је и подстрек младима да се баве спортом и теже здравом надметању.

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС