БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
БИБЛИОТЕКА А – ПОЈЕДИНАЧНА ИЗДАЊА

УРЕДНИК: Бранко КукићМИЛЕ ГРОЗДАНИЋ
МИЛЕ ГРОЗДАНИЋ
Психологија симболичких форми
Срето Бошњак и Миле Грозданић
прво издање, 2011, 24 х 29 цм, 240 стр., тврди повез, латиница
ISBN 978-86-519-1123-4
1.100,00 РСД

Миле Грозданић је од графичког радника постао графички уметник. Наизглед, у тој промени мења се само једна реч, мада иза ње стоји нешто много дубље, сложеније и важније – цео један живот испуњен борбом за сопствени и уметнички интегритет. У кругу београдске графике заузео је истакнуто место, чак, чини ми се, значајније него што смо у овом тренутку у стању да схватимо. Он је предложио стваралачко испитивање медија и пружио оригинална лична решења која дубином идеје, снагом технолошких иновација и смелим осавремењавањем графичког поступка могу постати значајан путоказ у даљем развоју наше графике.

(Лазар Трифуновић)

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС