БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Едиција ПЕШЧАНА КЊИГА

УРЕДНИК: Бранко Кукић


У овој едицији објављене су антологије есеја, теоријске књиге из разних области (психологије, филозофије, науке, антропологије), трактате, студије о проблемима савременог света, о значајним уметницима и уметничким појавама. У књигама из ове едиције најчешће је реч о погледима и мишљењима који нису ни тренд ни мода, него на човека и свет гледају под пригушеним светлом, искоса и под повишеном температуром, што ће рећи – на особен и јединствен начин. У оквиру едиције излазе Пешчана Књига и Мала Пешчана Књига.


ИЗНЕНАДНИ БЛЕСАК
ИЗНЕНАДНИ БЛЕСАК
Разговори
Нина Живанчевић
прво издање, 2009, 10,5 x 17,5 цм, 187 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-0166-2
550,00 РСД
99,00 РСД

Књига садржи двадесетак интервјуа са најзанимљивијим умовима и уметничким појавама 20. и 21. века. Разговори, често и последњи, које је Живанчевићева, песникиња и доктор књижевности са Сорбоне, водила са легендарним личностима попут француског филозофа Бодријара, психоаналитичара и лингвисте Јулије Кристеве, као и са писцима попут Ђорђа Костића, Алена Гинзберга и Вилијама Бароуса, улазе у занимљиве архиве историје књижевности, филозофије и целокупне културе и цивилизације.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2019 — Службени гласник РС