БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ВЕЛИКИ СВЕТСКИ МУЗЕЈИ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

у сарадњи с Гојком Тешићем

Колекција ВЕЛИКИ СВЕТСКИ МУЗЕЈИ у 12 књига oбухвата најбогатије збирке најзначајнијих уметника и њихових дела из колекција најпознатијих светских музеја: Ермитаж – Санкт Петербург, Лувр – Париз, Галерија Академије – Венеција, Стара Пинакотека – Минхен и Рејксмузеум – Амстердам, Британски музеј – Лондон, Археолошки музеј – Атина, Уфици – Фиренца, Национална галерија уметности –Вашингтон, Прадо – Мадрид, Египатски музеј – Каиро и Уметничко-историјски музеј – Беч.

Свака књига садржи причу о самом музеју, његовом значају и богатству, коју су писали познаваоци управо те ризнице. Затим следи преглед најважнијих дела. Уз верну репродукцију, постигнуту захваљујући врхунској штампи, налазе се подаци о слици и уметнику, који нас на најбољи начин уводе у свет слика и скулптура из богатих музејских збирки. Ради лакшег сналажења, на крају сваке књиге штампан је регистар уметника и дела. Реч је о књигама за гледање и уживање, али и упознавање светске културне баштине. Између осталог, читаоци могу уживати у Делакроовим Алжирским женама, Ђотовој Стигматизацији Св. Фрање, Огистовом Турском купатилу, Ел Грековом Светом Лују Француском, Каравађовој Гaтари, Давинчијевој Мона Лизи и Богородици у пећини, у делима Микеланђела, Рафаела, Рембранта, Тицијана, Ван Дајка, Ботичелија, Рубенса и још стотине других мајстора.

Овом колекцијом пружа се могућност свакоме да има најпознатија уметничка дела у својој библиотеци. Реч је о незаобилазним књигама за све љубитеље уметности. Сам избор музеја и дела сабраних у овој колекцији, онима који су их видели, помоћи ће да оживе своје успомене, а оне који нису посетили највеће светске музеје води на имагинарно путовање кроз важна светске здања.


Комплет ВЕЛИКИ СВЕТСКИ МУЗЕЈИ 1-12
Комплет ВЕЛИКИ СВЕТСКИ МУЗЕЈИ 1-12
Група аутора
2012, тврди повез, латиница
4.583,34 РСД
1.320,00 РСД

У колекцији ВЕЛИКИ СВЕТСКИ МУЗЕЈИ налазе се:

1. Ермитаж – Санкт Петербург
2. Лувр – Париз
3. Галерија Академије – Венеција
4. Стара Пинакотека – Минхен
5. Рејксмузеум – Амстердам
6. Британски музеј – Лондон
7. Археолошки музеј – Атина
8. Уфици – Фиренца
9. Национална галерија уметности – Вашингтон
10. Прадо – Мадрид
11. Египатски музеј – Каиро
12. Уметничко-историјски музеј – Беч

Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2018 — Службени гласник РС