БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ЕГЗОТИЗАМ И КАНИБАЛИЗАМ
ЕГЗОТИЗАМ И КАНИБАЛИЗАМ
Трансмисије другог и авангардни облици превођења
превела Александра Манчић
прво издање, 2017, 12 х 20 цм, 208 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2096-0
550,00 РСД
468,00 РСД

У књизи су први пут истражене могућности извођења својеврсне експерименталне теорије која у критичким и у историјским терминима промишља тесну прожетост књижевности на различитим језицима и из различитих култура. Посебан нагласак је стављен на трансмисије између ексцентричних поља у транскултурним комуникацијама. У тим трансмисијама релеји на српским и балканским културним просторима добијају посебан значај. У овом, по много чему пионирском раду, указује се на вишедимензионалност и, у крајњој линији, необухватљивост транскултурних проблема у „дисциплиноване“ научне обрасце. Резултат истраживања је у артикулацији приступа који комбинује знања из различитих уметности и различитих научних области, као и различите методе и дискурсе, и указује на лудичку димензију као нужан елемент у наведеном истраживању.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС