БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ЕГЗОТИЗАМ И КАНИБАЛИЗАМ
ЕГЗОТИЗАМ И КАНИБАЛИЗАМ
Трансмисије другог и авангардни облици превођења
превела Александра Манчић
прво издање, 2017, 12 х 20 цм, 208 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-2096-0
550,00 РСД
468,00 РСД

У књизи су први пут истражене могућности извођења својеврсне експерименталне теорије која у критичким и у историјским терминима промишља тесну прожетост књижевности на различитим језицима и из различитих култура. Посебан нагласак је стављен на трансмисије између ексцентричних поља у транскултурним комуникацијама. У тим трансмисијама релеји на српским и балканским културним просторима добијају посебан значај. У овом, по много чему пионирском раду, указује се на вишедимензионалност и, у крајњој линији, необухватљивост транскултурних проблема у „дисциплиноване“ научне обрасце. Резултат истраживања је у артикулацији приступа који комбинује знања из различитих уметности и различитих научних области, као и различите методе и дискурсе, и указује на лудичку димензију као нужан елемент у наведеном истраживању.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС