БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ОТКРОВЕЊА
ОТКРОВЕЊА
Елејн Пејгелс
превео Зоран Миндеровић, прво издање, 2013, 12 х 20 цм, 232 стр., броширан повез, латиница,
ISBN 978-86-519-1714-4
220,00 РСД

И поста рат на небу. Михаило и анђели његови ударише на змијурину и анђеле њене. [...] И збачена би змијурина, ђаволска, сотонска, и с њом анђели њени (Апокалипса, 12: 7–9).
Захваљујући Елејн Пејгелс и њеном раду, боље смо упознали старохришћанске текстове познате под називом гностичких јеванђеља. Овај пут још један њен бестселер: књига о визији, пророштву и политици у књизи Откровења, последњем спису који је ушао у новозаветни канон. А питање је да ли је тај завршни део Библије, најнеобичнији и најконтроверзнији, само надреална апокалиптичка визија краја света! Шта заправо Откровење скрива, нудећи нам, уместо прича и моралних поука, само визије – снове и кошмаре, земљотресе, пошаст и рат? Заправо, шта Откровење истински открива?

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС