БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИК: Јовица Аћин


Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ОТКРОВЕЊА
ОТКРОВЕЊА
Елејн Пејгелс
превео Зоран Миндеровић, прво издање, 2013, 12 х 20 цм, 232 стр., броширан повез, латиница,
ISBN 978-86-519-1714-4
220,00 РСД

И поста рат на небу. Михаило и анђели његови ударише на змијурину и анђеле њене. [...] И збачена би змијурина, ђаволска, сотонска, и с њом анђели њени (Апокалипса, 12: 7–9).
Захваљујући Елејн Пејгелс и њеном раду, боље смо упознали старохришћанске текстове познате под називом гностичких јеванђеља. Овај пут још један њен бестселер: књига о визији, пророштву и политици у књизи Откровења, последњем спису који је ушао у новозаветни канон. А питање је да ли је тај завршни део Библије, најнеобичнији и најконтроверзнији, само надреална апокалиптичка визија краја света! Шта заправо Откровење скрива, нудећи нам, уместо прича и моралних поука, само визије – снове и кошмаре, земљотресе, пошаст и рат? Заправо, шта Откровење истински открива?

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2021 — Службени гласник РС