БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција ГЛАСНИК

УРЕДНИЦИ: Татјана Чомић

Ранији уредници: Јовица Аћин
Мултиформна библиотека у којој су дела из различитих области знања и искуства, са богатим и подстицајним, мислилачким и доживљајним, истраживачким и визионарским, и уопште откривалачким садржајем. Али, увек књиге из којих се може учити и које се могу волети, књиге добрих гласова и из пера изванредних гласника.

ШПАЊОЛКЕ
ШПАЊОЛКЕ
Салвадор де Мадаријага
превела Александра Манчић, право издање, 2009. 12 х 20 цм, 232 + 16 стр. илустрација, броширан повез, латиница
ISBN 987-86-519-0099-3
99,00 РСД

Пишући „о жени, најтајанственијем континенту духа“, Мадаријага у пет есеја приповеда необичне приче о необичним женама које постају слика односа Шпаније према Европи из женског угла.

Од генијалног књижевног лика из XV века, Мелибеје, као архетипа шпанске жене, „јунакиње достојне Шекспира“, до Катарине Арагонске, Леди Смит, и сестара глумица Малибранове и Паулине Вијардо, Мадаријага пише о „нарочитом шпанском укусу заснованом на превласти жена“ и снази као врхунској врлини шпанске жене.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2024 — Службени гласник РС