БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција РАЗЛИКА

Другачије читање књижевне, културне и уметничке баштине без идеолошких предубеђења; истовремено, то значи да су аутори ових студија и расправа изузетни зналци феномена и појава којима се баве. Право на различитост подразумева и полемику и апотеозу, дакле суочавање и сучељавање са оним што је и традиција и савременост наша.
КЊИЖЕВНИ ИСТОРИЧАР МИЛОШ САВКОВИЋ
прво издање, 2008, 11 x 17,7 цм, 167 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-7549-792-9
550,00 РСД
Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС