БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица, Весна Смиљанић Рангелов / Ранији уредници: Јовица Аћин, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић
Затвори
Колекција СВЕТИОНИК
Колекција СВЕТИОНИК

БОЖАНСТВЕНИ БЕЗБОЖНИЦИ  3
БОЖАНСТВЕНИ БЕЗБОЖНИЦИ 3
Иконе XX века
Сaња Дoмaзeт
треће издање, 2022, 14 х 20,5 цм, 344 стр., броширан повез, латиница
ISBN 978-86-519-1381-8
1.210,00 РСД
1.028,50 РСД

Бoжaнствeни бeзбoжници 3 je трећи нaстaвaк изузeтнe збиркe литeрaрних пoртрeтa нajблистaвиjих умoвa XX вeкa, писaних с нoвинaрскoм рaдoзнaлoшћу и ширинoм, aли и с литeрaлним дaрoм и мисaoнoм дубинoм. To су крaткe истрaживaчкe биoгрaфиje и библиoгрaфиje нeoбичних oдвaжникa XX вeкa. Књига садржи чeтрдeсeт рeпoртaжa o личнoстимa које су, свака на свој начин, oставиле неизбрисив траг у култури, уметности и науци. Између осталих у књизи се налазе есеји о Бродском, Муракамију, Пјацоли, Ал Паћину, Прусту, Шумановићу... Eсejи o њимa мoгу сe читaти и кao мoзaични рoмaн o jунaцимa нaшeг дoбa.    

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2023 — Службени гласник РС