БИБЛИОТЕКА УМЕТНОСТ И КУЛТУРА

Уметност и култура је жанровски и поетички најбогатија библиотека Службеног гласника. Иако све Гласникове књиге посредно припадају овој библиотеци, она је окренута ка истраживању традиционалних имодерних, апострофирању актуелних и препознавању нових тенденцији у уметности и култури. Оригинални ауторски и уреднички приступ, избор тема и дела, провокативност и иновативност, отварање нових перспектива писања и читања само су неке од карактеристика које ову библиотеку чине јединственом не само унутар српског говорног подручја, већ и шире.

Уметност и култура
Уметност и култура
О БИБЛИОТЕЦИ
УРЕДНИЦИ БИБЛИОТЕКЕ
Петар В. Арбутина, Никола Вујчић, Гордана Милосављевић Стојановић, Миодраг Раичевић, Наташа Марковић, Милка Зјачић Аврамовић, Маја Живковић, Татјана Чомић, Гојко Тешић, Бранко Кукић, Владимир Кецмановић, Александар Гаталица
Затвори
Колекција СКЛАДИШТЕ

УРЕДНИК: Петар В. Арбутина

„Маргинални феномени стваралаштва“ – репортаже, полемике, спорне чињенице културе, занемарено стваралаштво, документa и грађa о појединим споровима, тзв. књижевнa публицистикa.

КРАЉЕУБИСТВА
КРАЉЕУБИСТВА
Филип Делорм
превео Предраг Тодоровић, прво издање, 2011, 11,5 х 19,5 цм, 256 стр., броширан повез, ћирилица
ISBN 978-86-519-0993-4
220,00 РСД

Високо дрвеће привлачи громове. Крунисане главе привлаче убице. То није закон природе, али је тако. У овој књизи Филип Делорм нам приповеда с даром и осећањем за ове трагичне судбине у којима би људи античког доба видели страшну умешаност Фатума.

Краљеубиство је у извесном смислу метафизички чин који представља тврдоглаво одбијање да се једна идеја, принцип и вера могу отелотворити у једној личности. То одбијање јесте знак неизмерне охолости, то је прави грех према духовности. Владар, на свој начин и самим својим постојањем, показује суштинску замисао – да коначност може и мора садржавати бесконачност.

Comodo Verified by VISA MasterCard SecureCode Banca Intesa Beograd
©2009 - 2020 — Службени гласник РС